Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

J Johansson (c): Retoriken får aldrig ta över verklighetsbilden

Annons

Socialdemokraterna tar och drar ifrån i alliansens budget och försöker lappa ihop ett eget förslag. Arbetssättet innebär att det saknar såväl trovärdighet som den röda tråd den borde ha för att visa upp ett regeringsvärdigt alternativ. Den visar att det inte finns något reellt regeringsalternativ.

Mest framträdande och oroande blir detta inom försvarssektorn. Här kritiseras regeringen hårt för sin modernisering av det svenska försvaret.

Samtidigt föreslår man besparingar på försvaret som är större än till och med miljöpartiets. Därmed allierar man sig med partier som för några år sedan hölls utanför försvarsbesluten då de inte ansågs vara salongsfähiga.

Socialdemokraterna sparar tre gånger så mycket som regeringen, vänstern sex gånger mer och miljöpartiet ungefär två gånger så mycket. Alla dessa förslag är orealistiska men det mest förvånande är socialdemokraternas intima samverkan med de extrema vänstergrupperna på det här området. Det är en värderingsglidning som är historisk, en värderingsglidning som kan bli förödande.

Socialdemokraterna kritiserar dessutom, i retoriken, regeringen hårt för jobbskatteavdragen. Samtidigt accepterar de i budgeten tre fjärdedelar av alliansens jobbskattepolitik. Var finns logiken i detta? Var finns logiken i buskisdebatten kring skattehöjningar för pensionärerna? Så kan man ställa frågan på område efter område i det socialdemokratiska budgetalternativet.

Det borde vara dags för socialdemokraterna att konstatera att de misslyckades med arbetsmarknadspolitiken under sina regeringsår och att alliansregeringen nu rättar till misstagen.

Jag förstår att det känns hårt men retoriken får aldrig ta över verklighetsbilden. Det är ju ändå så att det är för medborgarna vi som politiker arbetar.

Jörgen Johansson

riksdagsledamot

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons