Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jag friköpte inte tomten

Annons

Ivan Öberg hade ett inlägg om tomträttsavgälderna den 2 augusti. Med försåtliga formuleringar ger Ivan Öberg en tydlig bild av att jag friköpte tomträtten till familjens hus 1994 när priset var lågt.

Ivan Öberg har helt fel. Jag har inte friköpt tomträtten till vårt småhus. Det var fastighetens förre ägare som friköpte tomten år 1994.

När jag och min familj köpte huset 1998 var tomten alltså redan friköpt, och ingick därmed i den totala köpeskillingen. Menar Ivan Öberg kanske att vi skulle ha avstått från att köpa familjens småhus därför att förre ägaren friköpt tomten?

Ivan Öbergs syfte är naturligtvis att skapa en bild av att kommunalrådet Ulla Persson är en sniken person som passade på att hugga för sig och berika sig när det gick år 1994. Bara Ivan Öberg vet vilket syfte han har med detta. Helt klart har dock Ivan Öbergs försåtligt formulerade antydningar vållat både besvär och skada för mig och min familj.

Framöver finns det anledning att återkomma till systemet med tomträtter och de vidhängande tomträttsavgälderna. Men en meningsfull debatt om detta tjänar avgjort på att vi håller oss till sakfrågan och undviker felaktiga och personliga utfall av det slag som Ivan Öberg står för.

Ulla Persson (s)

Kommunalråd 

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons