Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jag vill inte betala skatt för ingenting!

Annons

Sverige har blivit ett u-land vad gäller vård och omsorg! Ändå låtsas hela "etablissemanget" att välfärden fortfarande existerar i detta land - vilket är en lögn som liknar sagan om kejsarens nya kläder. Alla ser och vet att det är en bluff, men sanningen talas det tyst om!

Det här är fullständigt sjukt!

Jag har fått bättre, snabbare och billigare vård på landsbygden i Indien än här i Sverige! (10 svenska kronor till läkare som fått utbildning i USA och Europa.)

I två dagar har jag försökt komma i kontakt med svenska läkare i två olika frågor (växande och dokumenterat "farligt" födelsemärke samt oväntad underlivsblödning).

I dag, onsdagen den 2 juni, säger landstingets växel i Västerås:

"Det finns ingen på hudkliniken i dag, alla är på utbildning." "Tyvärr, alla linjer till kvinnokliniken är upptagna, och det finns ingen möjlighet att ställa ditt samtal i kö. Vi har inte kapacitet för det. Ring igen."

Jag ringde igen - fyra gånger - och fick samma svar. Nu är jag både trött och arg!

Jag betalar mellan 8 000 och 9 000 kronor i skatt varje månad - och det är helt OK för mig så länge pengarna går till det som verkligen behövs, alltså till den så kallade välfärden = vård, omsorg, skola, infrastruktur och så vidare.

Men - inget av detta fungerar ju!

Själv har jag inte fått mycket för pengarna, varken bostadsbidrag, barnbidrag eller sjukbidrag.

Det lär inte bli någon pension heller, eftersom jag är född på 1950-talet och har hamnat mitt emellan ATP och det nya pensionssystemet, som 20-åringarna ska hinna bygga upp ...

Jag har inte ens råd att vara sjuk en enda dag, utan att hela min ekonomi havererar.

Men - Sveriges ekonomi har faktiskt inte råkat lika illa ut!

Jag är trött på allt skitsnack om landets dåliga ekonomi - ännu en lögn i paritet med kejsarens nya kläder.

Under fyra år runt millennieskiftet gick Sverige med 250 miljarder i vinst! Men pengarna fick inte användas, eftersom politikerna helt frivilligt hade lagt ett "utgiftstak" över oss alla, för att vi skulle vara "värdiga" att gå med i EMU.

Var är de pengarna? Jag kräver ett svar från de ansvariga!

Jo, jag vet att skatterna sänktes en del. Men det borde ändå bli många miljarder över ...

Och kom inte dragandes med "statsskulden" igen. En sådan har existerat i alla tider och kommer alltid att existera, annars vore inte Sverige ens en stat. Man slutbetalar ju inte en statsskuld, det går bara inte! Och räntorna har faktiskt varit rekordlåga.

Att svenska folket nu har sagt ett bestämt nej till EMU tycks inte spela någon roll. Vi ska fortfarande leva enligt EMU:s grundkrav = skrota välfärden (samhällets utgifter) och låta den enskilda betala det mesta själv (fri marknad).

Struntar ni politiker helt i resultatet av folkomröstningen?

Jag vill inte längre betala skatt för ingenting! Och jag vill åtminstone få sjukvård- vilket tydligen måste ske i något annat land!

Jag begär därför återbetalning av en bråkdel av mina inbetalda skattepengar (hundratusentals kronor), så att jag kan åka till Asien för att få adekvat vård.

Jag vill ha svar och/eller pengar från ansvariga - snarast!

KERSTIN EKHOLM

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons