Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jägareförbundet: När lider djur ?

Detta är ett tyckande som SNF, Djurens Rätt och Rovdjursföreningen använder sig av i debatten om lojakt med fälla. Hur tycker våra tamdjur som kaniner, undulater med flera att det är att sitta i en bur hela livet?

Annons

Det är mycket tyckande om fällfångst. Hörde av en jaktkamrat att när han fick en grävling i sin lofälla den 2 mars att han inte höll på att lyckas väcka denne, som sov djupt, för att släppas ut.

Självklart är Jägareförbundet för att alla jaktformer granskas. Jägareförbundet var en av initiativtagarna till att alla fällor på 1980-talet började testas och godkännas. Denna verksamhet håller Sveriges Veterinärmedicinska anstalt i, där veterinärer är med.

Enligt Grimsö forskningsstation har det aldrig funnits så många lodjur i Skandinavien som i dag.

De säger också att lodjuren heller aldrig kommer att vara så många som i dag i Mellansverige då rådjursstammen inte räcker till. Lodjuren är inte utrotningshotade. Här är en sak som gör mig lite fundersam när de tre ovan nämnda organisationerna förnekar den forskning som finns på detta område och de har ingen annan forskning att hänvisa till.

Ser vi till jakthundarna hos försäkringsbolagen har de lägsta premierna och detta beror på att de är de friskaste hundarna. Hundraser som ofta är sjuka har höga försäkringspremier.

Jakthundarna är i dag en familjemedlem. De allra flesta har det lika bra som vilken sällskapshund som helst. Jakthundarna som får arbeta med sina instinkter, att jaga och få motion gör att de mår väl.

Var och hälsade på en granne i helgen med en hundvalp. När den sprang lös i trädgården var det mycket träpinnar som den tuggade på. Vad jag förstår har enligt Lise-lotte Norin, Olov Trostén och Tom Sävström denna hundvalp då psykiska upplevelser av panik och stress.

Lars Björk

Jägareförbundet

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons