Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jenny Odälv: Det handlar om valfrihet

Annons

Anna Wallén tycker att jag ska skriva under mitt inlägg i debatten med en partibeteckning, men den enda beteckning som jag kan skriva under med är hemmafru och styrelseledamot i Föreningen barnens rätt till föräldrarnas tid. Om hon tittat efter lite bättre, hade hon kunnat se att jag inte varit politiskt aktiv på över fem år. Personligen tycker jag att kristdemokraternas familjepolitik är den vettigaste, men det hör väl knappast hit?

Jag håller med Anna Wallén om att 3 000 kronor i månaden inte går att leva på, men som jag skrev är det är ett steg i rätt riktning. För mig som är hemmaförälder, och inte har en enda krona i inkomst, är det jättemycket pengar. De ger en möjlighet att vara hemma längre med barnen.

Tänk om det kunde införas ett bidrag till oss som vill vara hemma, som är lika stort som det bidrag föräldrar får som lämnar sina barn på förskolan - det vill säga lite drygt 11000 kronor i månaden. Kan inte Wallén och hennes parti föreslå det?

Kom nu inte och påstå att jag är förskolefientlig. För mig handlar det här om valfrihet. Det är vi föräldrar som ska välja vad vi tycker är bäst för våra barn, inte staten. Jag är en stolt hemmaförälder som tror att jag gör ett mycket bra arbete med att fostra våra barn och för vår familj betyder vårdnadsbidraget väldigt mycket. Framför allt talar införandet att vårdnadsbidraget om för oss att det jobb jag gör är värt något.

Jenny Odälv

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons