Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jessica Polfjärd(m): Västmanland är på språng

Det gläder mig att det går bra för Västmanlands län och det visar att regeringens politik för mer arbete ger resultat.

Annons

Vi har en väldigt god konjunktur i Sverige och det är därför tryggt att regeringen tillhandahåller rätt verktyg för att vi ska kunna göra det bästa av situationen.

Att småföretagare får större fäste i Västmanland är en mycket positiv trend som stärker länets självständighet och skapar förutsättningar oavsett läge i konjunkturen. Ett mål med politiken vi driver är att stärka det egna företagandet.

Grundtanken är sambandet mellan att företag ger jobb som i sin tur ger välfärd.

Vi har gjort många förändringar som ger direkta och positiva effekter på arbetsmarknaden. Nystartsjobben är en succé och ett bra exempel på lyckad jobbpolitik.

Vi hade som mål 10 000 nystartsjobb det första året och det är nu med stor glädje vi kan konstatera att målet infriats redan efter sex månader. Det var redan då 10 065 människor som gått från en längre tids arbetslöshet till egen försörjning och riktigt arbete. Det är fantastiskt att stå bakom en politik som förbättrar Sverige.

Naturligtvis påverkas även Västmanland län. Enligt riksdagens utredningstjänst har antalet nyregistrerade företag sedan 2006 ökat med 6,5 procent i länet. Det är med förtjusning jag ser en koppling mellan vår offensiva jobbpolitik och nystartade företag.

Sedan regeringen tillsattes har nämligen en hel del förändringar ägt rum som gör skillnad. Det som trätt i kraft och särskilt påverkat företagande är jobbskatteavdraget, nystartsjobb, lägre sociala avgifter för unga, slopad medfinansiering i sjukförsäkringen, översyn samt förändring av 3:12- reglerna, insatser för ökad konkurrens, återinförandet av säsongsanställning, slopad förmögenhetsskatt, starkare företagsinteckning, förlängd redovisningsperiod av momsen, fördubblat maxbelopp av mikrolån till små- och nyföretagare, ekonomisk satsning om 100 miljoner kronor för att öka kvinnors företagande, inrättandet av Nystartscentrum samt enklare regler för att få F-skattsedel. Lägg därtill ett mål om sänkta administrativa kostnader med 25 procent till 2010 så blir vår politik glasklar. Jobben står i fokus.

Det här är bara en del av det som gjorts eller planeras, men visar på att vi menar allvar med den politik vi gick till val på. När det nu även ger effekt på hemmaplan så känner jag extra stor entusiasm inför arbetet att driva vår politik framåt, i synnerhet den som hjälper mindre företag.

I början av augusti uttalade sig konjunkturinstitutets prognoschef Urban Hansson-Brusewitz i Aktuellt, och på frågan om hur stor effekt regeringens förda jobbpolitik hade på den goda arbetsmarknaden svarade han: en tredjedel. Det är en positiv fingervisning som talar ett tydligt språk. Vi är på rätt väg och Västmanlands län är ett bra exempel på det!

Jessica Polfjärd

Riksdagsledamot för Västmanlands län

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons