Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jobb och utveckling bygger Västerås

Annons

Nyckeln till jobb och personlig utveckling är en bra utbildning. Vi rödgröna investerar därför stort på utbildning och arbete under 2013. Visionen om det livslånga lärandet står ¿i fokus.

Grunden är insatser för att stötta barn och unga så fort man märker att de är i behov av extra stöd och satsningar på ungdomar som av olika skäl inte klarat av sin utbildning.

I budgeten för 2012 och 2013 satsas speciellt på Teknopark, Ung Resurs och Chance2change.

Vi möjliggör att fler personer med funktionsnedsättning kan få anställning inom stadens verksamheter och vi gör specialsatsningar på bland annat matematikundervisning och skolsocialt stöd för barn i familjehem.

I Ung Resurs får unga som är mellan 18 och 25 år jobba på halvtid inom kommunens verksamheter och studera på halvtid för att få sitt betyg från gymnasiet. Chance2change ¿ger unga som står allra längst från arbetsmarknaden en ny chans i livet.

Vi prioriterar också önskad tjänstgöringsgrad för anställda i kommunen. Med heltid som rättighet och deltid som en möjlighet.

Antalet sommarjobb ökas både under 2012 och under 2013. Vi inför också rekryteringsplatser för unga som efter avslutad gymnasieutbildning har svårt att hitta jobb. Pengar avsätts också för att på ett bättre sätt möjliggöra för personer med funktionsnedsättning att få anställning i Västerås stad.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons