Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jörgen Johansson (C): Bytet av fot i försvarsfrågan måste vara besvärande

Sven-Erik Österberg (S) väljer att inte svara på mina frågor utan för i stället en retorisk diskussion kring det politiska läget i dag.

Annons

Givet kan den debatten vara intressant men frågan gäller nu i stället Socialdemokraternas intima samarbete med Vänsterpartiet/kommunisterna i försvarsfrågan.

Österberg hävdar att man vill värna försvarsindustrin samtidigt som man skär ner försvarsbudgeten med två miljarder kronor per år. Det går inte ihop.

En annan intressant händelse är att i försvarsberedningen var Socialdemokraterna eniga med majoriteten om att dels gå över till frivillighet i personalförsörjningen, dels att fördubbla antalet soldater i internationella fredsinsatser. Nu har man ändrat sig och anslutit sig till Vänsterpartiets/kommunisternas åsikter.

Givet är det så att Sveriges försvar ska försvara Sverige! Genom att tillsammans med andra ta vårt ansvar för fred och frihet, där den är hotad i världen, i fredsinsatser under FN-mandat, som i Afghanistan och Kosovo med mera så stärks även Sveriges säkerhet.

Socialdemokratin har haft ett internationellt engagemang, men det måste vara mycket besvärande för Österberg att Socialdemokraterna i riksdagen nu anslår minst pengar av alla partier till internationella insatser och att man lierat sig med Vänsterpartiet för att Sverige inte ska ta det ansvar för internationella fredsinsatser som är rimliga.

riksdagsledamot för Västmanlands län

Jörgen Johansson

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons