Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jörgen Johansson (C): Vi tar företagarnas oro på allvar

Jag delar den oro som de västmanländska företagareorganisationerna uttalar om framtiden.

Annons

De flesta partier säger sig vara småföretagarnas vänner samtidigt som de inte inser vilka problem företagen och företagaren har. Framtiden kräver nya lösningar på dagens problem.

Allt för många gräver ned sig i gamla modellösningar samtidigt som framtidens utmaningar ser annorlunda ut. Det visar att såväl mod som visionärt tänkande saknas hos dessa partiföreträdare.

Alla vill värna välfärden. Alla vill höja pensionerna och alla vill skapa jobb åt alla. För att lyckas i en allt mer globaliserad värld måsta man ha insikt i hur framtiden kan te sig. Vinnarna i den framtida världen är de länder som kan attrahera utländskt investeringskapital och de mest kunniga och innovativa människorna.

För att klara detta krävs ett nytt tänkande på ett otal områden i samhället. Det kan till och med vara fråga om att offra några ”heliga kor” för att lyckas. För att klara detta krävs politiker med såväl visioner som politisk ledarskap. Detta är inte enkelt men ett krav för att vi ska lyckas i ”den nya världen”.

Centerpartiet har inom alliansregeringen aktivt drivit småföretagarefrågorna då vi vet att just företagandet är grunden i välfärdskedjan. Har vi inga företag får vi inga jobb och därmed inga löner som i sin tur alstrar skatt vilket mynnar i välfärd för alla.

Företagandet är alltså nyckeln till välfärd. Det har inneburit att vi vill ha en översyn av den arbetsmarknadslagstifning som i dag hämmar utvecklingen. Vi vill införa avstampsjobb för ungdomar då dagens arbetslöshetssiffror är oacceptabelt höga.

Vi vill vidare göra det än mer lönsamt att arbeta, vilket bland annat jobbskatteavdraget bidragit till. Detta är tre nyckelfrågor som lägger grunden för en fortsatt välfärd.

Faran, som också företagareorganisationerna belyser, är ett regeringsskifte i höst. En sådan förändring vore förödande för välfärden. Risken för en återinförd förmögenhetsskatt, återinförd hård beskattning på alla löntagare och än krångligare arbetsmarknadslagar avskräcker.

Centerpartiet har inte utropat sig till småföretagarnas parti. Vi är det! Det är en naturlig följd av partiets rötter där vi ständigt strävat efter att skapa bästa möjliga förutsättningar för främst små och medelstora företag.

Vi vet att grunden för välfärd till alla är kärnan i den politiken. Det är en politik som vi hoppas att kunna driva vidare även i den regering som tillträder i höst.

Jörgen Johansson

riksdagsledamot för Västmanlands län,

talsperson i skattepolitiska frågor

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons