Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jörgen Johansson (c): Vi vill vända på alla stenar

Det är viktigt att vara rätt ute i debatten kring barnbidraget. Riksdagsledamoten Pia Nilsson (s) diskuterar som om det vore ett färdigt förslag från centerpartiet, inte minst när hon anger inkomstnivåer.

Annons

För oss är det viktigt att kunna diskutera alla frågor. Vända på alla stenar och inte lita till att de system vi har idag är de bästa. Barnbidraget är ett system bland många andra och är i grunden ett förslag från centerpartiet. Trots det vågar vi ifrågasätta och diskutera, men det finns inget förslag vare sig i den ena eller andra riktningen!

Det som förvånar är socialdemokraternas syn på en intern diskussion i ett parti. De borde ha lärt sig av resultaten av sina förslag under sin tid vid makten. Då blev följden av en utebliven diskussion att över en miljon människor hamnade i utanförskap. De borde ha lärt sig den läxan.

Jag hävdar med bestämdhet att människor i vårt land är så väl informerade att de vet att de inte bara betalar skatt för att få barnbidrag. De vet att det finns fler angelägna frågor som

exempelvis vård, skola och omsorg. Centerpartiet har bidragit till flera förbättringar på dessa områden. Flera reformer som dessutom stärker den enskilda människans möjligheter. Vi har bidragit till att fler gått från utanförskap till försörjning.

Vi har sänkt skatten för låginkomsttagare - en grupp som socialdemokraterna vill höja skatten för om de kommer till makten. Vi har fattat beslut för att möta klimathotet genom att låta förorenaren betala. Vi har genomfört en rad åtgärder för att förbättra för landets företagare så att fler jobb och bättre välfärd kan skapas. Den här listan kan göras lång.

Medan socialdemokraterna förpassade människor till utanförskap vill vi få in dem som värdiga medlemmar i samhället. Vi vill att människor går från bidragsberoende till egen lön och en framtidstro. Det är det som är grunden i begreppet solidaritet.

Jörgen Johansson

riksdagsledamot

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons