Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Josefin Stålbert: Världens barn kan inte vänta!

Annons

För oss svenskar borde det vara en självklarhet att vi är med och engagerar oss när världen ser ut som den gör. Över 70 miljoner barn har idag ingen möjlighet att gå i skolan. Mer än 300 000 barn är barnsoldater i olika krig och konflikter världen över. Det är helt sjuka och ofattbara siffror.

Tillsammans kan vi skapa förändring! Världens barn är en insamlingskampanj där Radiohjälpen och 15 av Sveriges största biståndsorganisationer har gått samman för tionde året för att tillsammans skapa förändring för världens barn. Insamlingen kulminerar i två tv-galor i SVT - den ena sändes igår, den andra i kväll. I samband med detta och veckorna innan sker en stor riksinsamling i samtliga kommuner i Sverige. Alla kommuner i Sverige tävlar mot varandra om att samla in mest pengar.

Mycket är på gång i länet just nu. Febril aktivitet råder bland alla de hundratals frivilliga som kämpar för Världens barn i Västmanland. Bössor skakas, före-tagare uppvaktas och konserter anordnas.

I fjol fick sammanlagt 137 projekt från 40 organisationer fördelat på jordens samtliga kontinenter del av de 98,2 miljoner kronor som samlades in, bland annat ett projekt i södra Afrika mot hiv/aids och ett för gatubarn i Colombia. Alla organisationer som ingår i Världens barn har ett så kallat 90-konto. 90-konton utfärdas av Stiftelsen för insamlingskontroll och är för givaren en garant för att insamlingen sköts på ett ansvarsfullt sätt och att pengarna går till ändamålet utan oskäliga kostnader. Under de sju senaste åren har Världens barn haft insamlings- och administrationskostnader på i genomsnitt 7-13 procent, vilket är mycket lågt.

Gör vad du kan för att bidra till att Världens barn ska få det de har rätt till: hälsa, utbildning och en värdig framtid.

Josefin Stålbert

regionsamordnare Världens barn

Västmanland och Örebro län

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons