Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jourcentralen skall ligga bredvid akuten!

Annons

Det är en intressant debatt som pågår om var vårdcentralen ska ligga under jourtid. Det verkar som om läkarna inte är ense riktigt i den frågan. Min fundering är då om man inte någonstans på vägen har glömt vad det handlar om, det vill säga patienterna. Skulle man fråga vad vi västeråsare det vill säga vi som är patienter ibland tycker, så tror jag med största sannolikhet att vi alla vill ha det alternativ som är lättast att utnyttja.

Som det ser ut i dag krävs det att du har bil för att ta dig till de olika inrättningar som du kan tänkas uppsöka under jourtid. Ett exempel: om man har en sjuk anhörig som behöver sjukvård en kväll/helg måste man åka till Oxbackens vårdcentral för provtagning och läkarbesök. Ett recept skrivs ut. Sedan ska man ta sig ner på stan för att få ut sitt recept eftersom apoteket som ligger precis bredvid är stängt.

Skulle det vara så att man vid läkarbesöket upptäcker att det krävs mer insatser så måste man åka till akuten, där det kanske blir någon av deras doktorer som skriver ut receptet och då måste man ändå ner på stan för att hämta ut sin medicin, eftersom apoteket vid lasarettet också har stängt.

Låter det invecklat? Ja det är det också. Det vore mer logiskt om allt fanns på samma ställe för det skulle verkligen underlätta för patienterna!

Självklart ska jourcentralen ligga bredvid akuten där man har nära till de undersökningar som kan tänkas behövas. Där kan man också göra en bedömning om det behövs ytterligare undersökningar och skriva en remiss till akuten som man då enkelt kan ta sig till eftersom den ligger bredvid. Att även apoteket vid lasarettet ska ha öppet och inte det på stan är väl också självklart. Så min uppfattning är att man i debatten har glömt bort patienterna. Det är väl ändå för dem som sjukvården finns till?

Ulrica Dahlback

Annelund, Barkarö

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons