Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Junilistan är inte borgerlig

Annons

På svenska tidningars ledarsidor, och i tv-rutan, påstås det av förståsigpå-are att Junilistan är ett borgerligt parti. Detta är anmärkningsvärt, med tanke på att Junilistan är ett tvärpolitiskt parti.

Sanningen är den att vi, utöver förslag som kan betecknas borgerliga, har även synpunkter som sammanfaller med vänsterblocket. Precis som socialdemokraterna och vänsterpartiet säger vi ja till kollektivavtal, nej till lönedumpning, nej till tjänste-direktivet i sin ursprungliga form, nej till sänkta ersättningar i socialförsäkringarna, mer pengar till public serviceradio- och tv, samt kräver ändrade placeringsregler för AP- fonderna för att behålla statligt och svenskt ägande.

Vidare håller vi med vänsterpartiet och miljöpartiet om att inte ha svenska styrkor inom EU. Junilistan anser, såsom vänsterpartiet, att offentliga monopol skall vara verk ledda av generaldirektörer med ämbetsmannalöner och att politiskt ansvar skall utkrävas av konkurrensutsatta offentliga bolag.

Junilistans styrka är, trots olika politiska värderingar, att med sunt förnuft samarbeta prestigelöst och tillsammans sträva efter att få ett folk i arbete och ett drägligt samhälle att leva i. Hélène Goudin

EU-parlamentariker för junilistan

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons