Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kan Du trolla med knäna Ulla?

Annons

När fastighetsdirektören Sven-Gunnar Dahlqvist uttrycker, att Västra hamnens renovering kommer att förskjuta andra planerade investeringar, ja då rycker kommunalråden Ulla Persson (s) och Mats Ericson (v) ut och korrigerar och menar att Dahl-qvist gjort ett politiskt uttalande som var olämpligt.

Vadå politiskt? Dahlqvist konstaterade bara torrt, vad varje familj med krav på balans i den egna ekonomin redan vet och gör, att en viss summa pengar bara räcker till en begränsad mängd åtaganden, att prioriteringar hela tiden måste göras, och att dessa ibland måste kastas om, hur mycket det än smärtar.

Persson och Ericson gör sig skyldiga till en dumhet, som dessvärre blir allt vanligare bland politikerna. De underskattar vanliga medborgares förnuft och kunskaper och tror att de med floskler och flummiga uttalanden skall kunna lägga ut rökridåer och därmed dölja fakta. Mats Ericsons idéer om olika sorters pengar i kommunen är ett av de bästa exemplen under senare tid på just dessa rökridåer.

Inte har väl Ulla Persson fallit för sådana märkliga teorier och börjat inbilla sig, att kommunen förfogar över några hemliga pengar som gör att hon kan komma runt dilemmat med begränsade resurser?

Om hamnreparationen dykt upp som en nödvändig men icke-planerad kostnad/investering finns enligt min mening endast fem vägar att komma runt problemet, nämligen:

* Senarelägga eller krympa andra planerade investeringar

* Skära ned på basåtagandena skola och omsorg

* Skära ned den kommunala överbyggnaden och byråkratin (måste kräva många tjänster bort)

* Höja skatterna

* Låna upp pengarna och skjuta problemet på framtiden på kommande skattebetalare

När nu Dahlqvists antagande, att det var det första alternativet som måste väljas, visade sig vara politiskt inkorrekt, vill vi förstås gärna höra kommunalrådens

politiskt riktiga syn på vilken av dessa vägar man avser att följa. Eller kan Ulla Persson trolla med knäna och anvisa något ytterligare sätt?

Ulf Hedman

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons