Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kanalcaféet i hallstahammar

Annons

Den 1 juli öppnades och invigdes i Strömsholms kanalbolag AB:s regi, ett nytt näringsställe, Kanalcaféet i Skanzenområdet

i Hallstahammar. Det skedde inte med någon större pompa och ståt och inte heller med någon större besöksanstormning, vilket kanske är fullt förståeligt med tanke på turerna inför tillkomsten.

Med tanke på att kundunderlaget är rätt begränsat, förefaller de ekonomiska förutsättningarna vara mycket vanskliga. Största risken antar jag att de redan etablerade företagen löper.

För kanalcaféets del är troligtvis risken minimal. Då närmast med tanke på kanalbolagets lyckliga konstellation med kommunalrådet Agneta Ivemyr (s) som sittande ordförande. Hennes förmåga att diktera sina partikamraters beslut är beundransvärd. Skulle någon händelsevis rösta efter sin egen ståndpunkt finns återigen möjligheten till ny förhandling där "rätt beslut fattas". Med bakgrund av detta får med stor sannolikhet vi skattebetalare i Hallstahammars kommun återigen betala ett antal kronor för mindre genomtänkta beslut.

En fråga som då infinner sig är om ett ansvarskännande kommunalråd och kanalbolagets vd yrkar på, att till de övriga etablerade ge bidrag av liknande storlek som kanalbolagets?

En annan fråga till kanalbolagets vd Rolf Hansson gäller hans ansvarskänsla. Jag åsyftar händelsen

i samband med hembygdsföreningens vandring från Skanzen till kommunalhuset. Vid detta tillfälle ansåg du gångbrons kondition vara så dålig att den var för osäker att beträda, varför du med omtanke om de engagerade, med kätting och hänglås förhindrade passage.

Omtanken är värd en eloge, men slutar ansvarskänslan helt plötsligt vid detta enstaka tillfälle? Påföljande dag var bron återigen öppen för fri passage. Är säkerheten av mindre vikt för besökare vid större evenemang som valborgsmäss och midsommarfirande samt kommunalanställdas besök av caféet dagen före öppnandet? Påstår du att bron under tidpunkten mellan avstängningen och öppnandet genomgått en bärighetsförhöjande renovering, eller var ditt agerande ett naivt uttryck för ditt missnöje och ett bevis på din svårighet att hantera motgångar?

Ingvar Gustafsson, Hallstahammar

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons