Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kärlek ska inte vara ett privilegium

Annons

Jag är så otroligt privilegierad. Jag har en underbar fru, fast jobb, fin lägenhet, mat på bordet varje dag och lever i ett land där jag är fri att säga min åsikt, vara den jag faktiskt är och älska utan restriktioner. Det bär med sig ett ansvar. Att göra allt jag kan för dem som inte har mina privilegier.

Nu har det fallit sig så att dem jag arbetar mest för är HBTQ-personer som kommer från andra länder och vill leva, vara den de är och älska i Sverige. Jag kan inte föreställa mig det de har gått igenom. Jag försöker inte ens. Jag är helt fokuserad på att de aldrig någonsin igen ska behöva gömma sig, bli misshandlade, kränkta, negligerade och/eller utfrysta ur, och av, det samhälle de lever i. Det är mitt mål och det jag strävar efter nästan varje vaken timme (och ibland i sömnen!).

Det är inte alltid lätt. Då minns jag vad min mor sa: "Det är inte alltid så lätt att kämpa för det man tror på. Men det är det ju å andra sidan ingen som har lovat heller." Hon var klok, min mor. Så här är jag. Och jag kommer, så länge jag har en röst, att skrika högt i kampen för allas vår rätt att vara den vi är och älska vem vi vill. Kärlek till er alla!

Marianne Möllerström RFSL Västmanland

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons