Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

KD: E18 bör bli el-väg

Bra tillfälle när motorvägen till Köping byggs

Annons

E 18 ska bli motorväg till Köping, KD vill utveckla el-vägar

Svante Axelsson skriver i VLT 16 maj om att börja utveckla nationella smarta elnät – för att kunna gå från förbränningsmotorn till batteridrift. Vi håller med! Vi tycker dessutom att Västmanland är en naturlig plats för det ledarskapet.

En sista sträcka av E18 mellan Västerås och Köping ska inom kort byggas om till 4-filig motorväg. Trafikplanarbete pågår. Samtidigt tecknades nyligen ett avtal mellan Sverige och Tyskland för att utveckla el-vägar.

Västmanland är starkt förknippat med export och världsledande kompetens inom energi, automation och fordonsindustri. Grannlänet Örebro å sin sida profilerar sig inom logistik. E18 är en viktig länk mellan dessa två tillväxtområden.

Just nu öppnar sig ett fönster för att utveckla el-vägar och ett hållbart transportsystem i samband med ett redan planerat motorvägsbygge - i ett strategiskt riktigt område.Genom att göra förberedande arbete då motorvägen vid Köping ändå byggs kan tillfället tas till vara, för att samtidigt utveckla vägens funktionalitet och skapa ett hållbart transportsystem för framtiden.

Vi vill att E18 mellan Västerås och Örebro ingår i det nationella arbetet av utvecklingen av el-vägar.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons