Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

KD: Företagarklimatet i Hallstahammar är inte acceptabelt

Som studerande, egenföretagare och kandidat på Kristdemokraternas lista för Hallstahammars kommun kan jag inte påstå att företagarklimatet är acceptabelt.

Annons

Jag startade mitt företag i november 2009 och det tog över tre månader innan Hallstahammars kommun välkomnade mig som egenföretagare. Då var mitt förtroende för Hallstahammar som företagarkommun redan nere på noll och det telefonsamtal jag fick verkade oviktigt.

Enda besöket hittills har varit miljöinspektionen.

Kan man inte bara vara snabbare? Låta nya företag få känna sig välkomna?

Catarina Pettersson (S) har tillsammans med Kent Sjöström på En väg in frukostmöte hos en del av Hallstahammars företag. Man genomför ungefär 20 frukostmöten per år och ofta återkommande hos samma företag. Det är mycket tid som läggs på samma företagare.

Det är bra att träffa företagare, men de som är nystartade då? Är det inte viktigt att välkomna nystartade företag eller företag som fått nya ägare? Är det inte viktigt att ge en bra bild av Hallstahammar som företagarkommun och samtidigt skapa ett förtroende hos företagarna?

Jag ser att det finns mycket mer att göra för Hallstahammar som företagarkommun. Däribland att vara snabba på att välkomna nya företagare till kommunen och därefter hålla uppföljande möten.

För att kunna bli en bättre företagarkommun måste man börja med en kommunikation och den ska inte vara intern, den ska vara tillsammans med alla företagare.

Ett företag räknas som nystartat i tre år, men får man inte en uppvaktning av kommunen kanske man hinner flytta företaget till en annan kommun eller lägga ned det.

Att anordna träffar med företagarna i kommunen och personligen inbjuda nya företagare till möten med dem är en möjlighet till att bygga förtroende. Och framför allt, inte låta de nystartade och ofta osäkra företagarna känna sig utanför. Det duger inte med ett telefonsamtal efter tre månader.

Ett personligt besök med en fråga hur kommunen bäst ska kunna hjälpa och underlätta för det nya företaget borde väl vara en självklarhet. Och dessutom i samband med att företaget startar eller får ny ägare.

Det handlar inte bara om företag, utan om männi-skor, människor som vågat ta steget och förändrat sitt eget arbetsklimat. De människorna bidrar till ett bättre Hallstahammar och då måste kommunen visa det.

Det sägs att alla företagare är välkomna att etablera sig i Hallstahammar, men då behöver de känna sig välkommen också!

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons