Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

KD: Gärna utbyggd Tunbohall men först en ekonomi i balans

Annons

En klar och tydlig seger skulle man kunna säga och jag kan inte annat än att gratulera Socialdemokraterna till valsegern. Men tyvärr skulle slipstenen behöva dras åt ett annat håll.

Det som kommer att hända i vår kommun med socialdemokratiskt styre de närmsta fyra åren är ett fortsatt nej till vårdnadsbidraget för föräldrar med småbarn. Även i fortsättningen kommer många av våra barn i kommunal förskola att husera i baracker. Akutåtgärder i skolan görs för att elever, om möjligt, ska klara betygen i årskurs 9. En gymnasieskola kommer att finnas som inte på långa vägar bär sig och som Hallstahammars befolkning får betala för.

Vi kommer fortsatt att ha för mycket tomma lokaler i kommunal ägo som dränerar ekonomin. Det blir fortsatt svårt för somliga företagare att ens få etablera sig i kommunen. Och det kommer fortsättningsvis att göras utfästelser om utbyggnad av Tunbohallen för pengar som inte finns och som kräver drift vi inte har råd med.

Kristdemokraterna och jag kommer fortsättningsvis arbeta för att vårdnadsbidraget ska införas. Om mamma eller pappa vill ska de kunna få vara hemma med sin lilla till dess barnet är tre år. Det är inget fult med det. Vi kommer att jobba för att våra barn ska ha bra lokaler i förskolan att husera i. Det handlar om arbetsmiljö även för barnen.

Våra elever har rätt till hög klass på utbildningen med de resurser som behövs, redan från årskurs 1 så att de får lära sig läsa, räkna och skriva. Då minskas behovet av akutinsatser i årskurs 8 och 9.

Ett gymnasium är bra för en kommun om det bär sig, men om det inte bär sig har vi i Kristdemokraterna modet att skära ned vårt gymnasium till ett absolut minimum för att sedan långsamt bygga ut det igen.

Vi anser att lokaler som inte används ska säljas ut, exempelvis till företagare som vill få etablera sig i Hallstahammar. Och Tunbohallen kan vi börja prata om när de 20 miljonerna som behövs verkligen finns i kassan och dessutom de 3 miljonerna per år som krävs för driften.

Men först är det kärnverksamheten som gäller; vård, skola och omsorg. För det krävs en ekonomi i balans och det har högsta prioritet.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons