Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

KD: Hallstahammar vill klättra på Svenskt Näringslivs ranking

Annons

Nyligen träffades företagare och politiker i Hallstahammar för att diskutera företagarklimatet. I Svenskt Näringslivs ranking finns vår kommun bland den nedre hälften av landets kommuner, på 171 plats. Företagarna har idéer och potential. De vill växa och önskar en dialog med kommunen, men gensvaret är svalt.

Kommunalrådet Catarina Pettersson (S) meddelade i fullmäktige i februari, att Hallstahammar inte kommer att hamna bland de bättre kommunerna, då hon inte kommer att bidra till sänkt skatt. Skattenivån är en av parametrarna i Svenskt Näringslivs undersökning. Det finns fler.

Petterssons uttalande är tragiskt då vi måste göra allt vi kan för att få företagare villiga att etablera sig och växa i vår kommun. Genom ett rikt näringsliv kan vi få in de medel vi behöver för att betala för den välfärd vi önskar. Kommunens slogan är Bo hos oss. Naturligtvis vill även vi att fler ska upptäcka vår kommun och bosätta sig här. Men man måste kunna arbeta hos oss också!

Därför kommer Krist-demokraterna i Hallstahammar att arbeta för att vi ska finnas bland de 50 bästa kommunerna i Svenskt Näringslivs ranking. Vi vill införa lagen om valfrihetssystem (LOV), utveckla ungt företagande och konkurrensutsätta offentliga arbetsuppgifter (hemtjänst, barn- och äldreomsorg). Vi vill ha tydliga offentliga riktlinjer för kommunens myndighetsutövning och trevlig och snabb respons.

Bland de 50 bästa betyder för Hallstahammar ett rikt och blomstrande näringsliv, en kommun som har en väl utbyggd välfärd och därtill ett växande samhälle. Så vill Kristdemokraterna ha det och dessutom sänka skatten när utrymmet finns.

Monica Ridderström

Daniel Enblom

Roy Cederbäck, Hallstahammar

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons