Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kd: Invänta LSS-kommittén

Annons

Roger Haddad (fp) tar i VLT den 2 januari upp frågan om psykiskt funktionshindrades rätt till stöd enligt lagen om stöd och service, LSS. Jag är helt överens med Roger Haddad om att det för den här gruppen finns stora behov av olika insatser. Det kan till exempel gälla insatser som stärker rättssäkerheten och minskar risken för isolering genom daglig sysselsättning.

I juni 2007 gav regeringen LSS-kommittén i uppdrag att ta reda på hur psykiskt funktionshindrade bäst kan stödjas då det gäller den dagliga verksamheten. Arbetet med detta pågår och beräknas bli klart i sommar.

Roger Haddad är ivrig och vill att regeringen snarast går till riksdagen med förslag om lagändring. Ibland kan man genom ett snabbt politiskt beslut få till stånd snabba förändringar.

I det här fallet håller jag dock inte med Roger Haddad om detta. Även om vi båda känner starkt för människor med psykiska funktionshinder så anser jag att det vore klokt att avvakta vad kommittén kommer fram till. Därför hoppas jag att regeringen låter kommittén fortsätta arbeta. När sedan regeringen går till riksdagen så är det med ett väl underbyggt förslag som kommer att innebära positiva förändringar i människors vardag!

Ingvar Nordén

Landstingsråd (kd)

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons