Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

KD: Kultur och natur ger ökat välbefinnande

Annons

Om knoppen mår bra mår kroppen bra och tvärtom, så resonerar många. Det ligger mycket i det.

Kristdemokraterna hävdar att människan har fysiska, psykiska och existentiella behov. För att tillfriskna och för att behålla hälsan behöver därför alla sinnen stimuleras. Det behövs mer än mediciner för att må bra.

Det kommer allt fler forskningsrapporter som visar på vikten av naturupplevelser, motion och kulturella aktiviteter – till exempel körsång för att en människa ska må bra.

Vi ser därför med spänning fram emot resultatet av det projekt om kultur i vården som nu pågår inom Landstinget Västmanland – ett projekt som till stor del kommit till tack vare en kristdemokratisk motion.

Vid senaste landstingsfullmäktige fattades beslut om en långsiktig lokalförsörjningsplan för sjukhuset i Västerås. I denna plan har, till vår glädje, ökad hänsyn tagits till behovet av natur i rehabiliteringsprocessen.

Landstinget Västmanland befinner sig i ett kritiskt ekonomiskt läge, då lite utrymme finns för investeringar. Det är därför vår förhoppning att landstingsmajoriteten ser positivt på vårt nu ett år gamla förslag om att utreda olika finansieringsmöjligheter för att få till mer grönska runt sjukhusen.

Bara fantasin sätter gränser för hur parkmiljöer skulle kunna utvecklas i samarbete med länsbor, kulturföreningar och näringsliv!

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons