Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

KD+M+MP: Duktigast på tillgänglighet får pris

En stad ska kännas välkomnande och trivsam att vistas i för alla, även för dem som har en funktionsnedsättning.

Annons

Det ska vara lätt att ta sig fram, ta sig in och att kunna ta del av den service och det utbud som Västerås har.

Vi som har det politiska ansvaret i Västerås arbetar för att tillgängligheten ska öka och som en uppmuntran har kommun-styrelsen fattat beslut om ett tillgänglighetspris till den person, företag eller organisation som ansträngt sig att göra sin miljö så bra att den är tillgänglig för alla.

Västeråsare, enskilda och organisationer, kan föreslå vem/vilka som ska få priset. Ett antal förslag till vinnare av tillgänglighetspriset har kommit in men fler är välkomna! Förslagen ska vara nämnden tillhanda senast den 1 november.

Handikappdagen, som är den 3 december, delas priset ut i kommunfullmäktige och utdelningen sänds i lokal-tv.

Västerås har sedan flera år tillbaka en utmärkt tillgänglighetsguide som man hittar direkt på Västerås stads hemsida. Ska man besöka butiker, restauranger och andra offentliga lokaler ser man om det går att ta sig in och vistas där. Det är en bra mätare på hur duktiga våra näringsidkare och fastighetsägare är med tillgängligheten!

Det är inte bara att undanröja enkelt avhjälpta hinder för rörelsehindrade. Har man dålig syn, hörsel eller ett intellektuellt funktionshinder kräver det olika anpassningar i miljön och många goda idéer har sett verklighetens ljus men mycket återstår att göra.

Västerås stad räknar med att 2011 har klarat av lagens grundkrav vad gäller enkelt avhjälpta hinder i utemiljön. Detta hoppas vi ska vara en utmaning för alla ansvariga för tillgängligheten att visa på att man inte vill vara sämre!

Tillgänglighet måste bli ett konkurrensmedel!

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons