Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kd + M: Tandvård åt hemlösa västmanlänningar!

Landstingsmajoriteten har länge arbetat aktivt för att förbättra situationen för våra hemlösa i länet. Under förra mandatperioden lämnade Moderaterna och Kristdemokraterna motioner med förslag att inrätta en läkarmottagning för hemlösa.

Annons

Under den här mandatperioden har landstingsmajoriteten permanentat sjukvårdsmottagningen samt utökat med fotvård. Vi följer noga verksamheten och har stora förhoppningar på resultat på lite längre sikt.

När det gäller situationen för de hemlösa, och vilka åtgärder som ska prioriteras hamnar vi, som alltid när det gäller sjukvården, i ett etiskt dilemma vad gäller prioritering. I vilka delar av länet ska satsningar ske? Vilken åtgärd ger störst effekt? Hur ska resurserna fördelas till mellan olika grupper?

I medierna och i den allmänna debatten uppmärksammas alltmer situationen för de hemlösa. Stadsmissionen har nyligen etablerats i Västerås. Vi ser mycket positivt på att situationen för de hemlösa diskuteras öppet och konstruktivt.

Tandvården är ett område där mycket kan göras. Många hemlösa har en dålig tandstatus som kan leda till psykisk ohälsa och sociala problem.

Landstingsmajoriteten kommer aktivt att fortsätta arbeta med att förbättra för de hemlösa. Det fortsatta arbetet behöver kartläggas så att landstingets insatser i hela länet kommer så många som möjligt till del ur ett medborgarperspektiv.

Inom tandvården finns många grupper - utöver de hemlösa - som har stora tandvårdsbehov. Regeringen har fördubblat stödet till tandvårdsreformen och därmed sänka kostnaderna för patienter med stora behov.

Landstingsmajoriteten arbetar långsiktigt med att erbjuda alla västmanlänningar en bra tandvård! Detta följer majoritetens övergripande målsättning om en hälso- och sjukvård med hög kvalitet i hela länet.

Ingvar Nordén (KD)

Maria Dellham (M)

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons