Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

KD: Med rut har även familjen Svensson råd med ”städlyx”

Annons

S-skribenterna Ingemarsson, Pejcic och Jadestig verkar inte ha följt succén med ruttjänsterna i landet. Fortfarande pratar de om subventionerad lyx för bara några få, när det enligt Statistiska centralbyrån är 52 procent som är låg- och medelinkomsttagare av dem som använder hushållsnära tjänster.

Rut är ingen subventionering utan en skattereduktion som inte stjäl resurser. Om rutavdraget skulle tas bort får vi åter de ”svarta” städtjänsterna eller så skulle städjobben inte utföras. Folk har helt enkelt inte råd att betala fullt pris för städtjänster med sina skattade pengar. Då lär Skatteverket inte få in några skatter på dessa tjänster. Därmed skulle det inte bli några resurser att fördela till välfärden som S-skribenterna tror.

Människor som länge går utan jobb hamnar i utanförskap men att starta ett städföretag eller bli anställd i ett sådant, där uppdragen bara rinner till, är mest att gratulera. När arbetsmarknaden erbjuder större efterfrågan på jobb med högre lön kan man ju byta upp sig. Det är lättare att gå från ett jobb till ett annat än att starta från en arbetslöshetsnivå.

Hushållsnära tjänster har kommit för att stanna oberoende av konjunktur. Det förutsätter dock att vi får behålla nuvarande regering efter höstens val.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons