Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

KD: Nationell strategi för idéburen omsorg

Annons

I debatten om vinstutdelning eller ej från välfärdsproduktion finns stora brister i kunskap om den bredd av aktörer som varje dag, året runt producerar vård och social omsorg utan vinstsyfte. I dagligt tal idéburna organisationer som arbetar för sociala mål och återinvesterar sina överskott i verksamheterna.

Internationellt är detta den vanligaste formen för vård och social omsorg, vid sidan av offentliga myndigheter.

Kristdemokraterna har varit och är drivande i att lyfta fram värdet och skapa förutsättningar för en ökad mångfald av vårdgivare inom den öppna vården och omsorgen genom att fler idéburna vårdgivare utan vinstsyfte ges möjlighet att sluta avtal med Västerås stad.

Särskilt viktigt är frågorna om upphandlingar, avtal och partnerskap. ”En som vill ha innovativa och växande företag bör se över allt som hindrar” står det i Dagens Industris ledare (12 september 2012). Det gäller även de idéburna, allmännyttiga företagen inom vård och omsorg.

Nu kräver Famna – Riksorganisationen för vård och social omsorg utan vinstsyfte – en nationell strategi för idéburen vård och social omsorg

Jag delar Famnas initiativ för politik för tillväxt och utveckling av idéburet företagande inom vård och social omsorg och kommer aktivt medverka för att det blir verklighet.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons