Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

KD: Sverige ska vara det bästa landet för barn att växa upp i

Annons

Kristdemokraterna har valt barn och ungas uppväxt-villkor som den mest ¿prioriterade frågan. Och nu levereras det. Barnminister Maria Larsson har nyligen lagt flera förslag som stärker barnens rättigheter i vårt land. Särskilt de barn som lever i en otrygg miljö.

Maria Larssons förslag går helt i linje med vad Barnkonventionen föreskriver. Nämligen att alla barn har rätt att få växa upp under trygga förhållanden, rätt att få god omvårdnad och få utvecklas i sin egen takt ¿utifrån sina egna förut-¿sättningar.

För de barn som inte unnas detta, ska samhället ta på sig ansvaret att ge dem ett säkert skydd och ett gott stöd. Därför är det bra att socialtjänsten ska arbeta mer förebyggande. Därför är det bra att placerade barn nu ska få en särskild namngiven socialsekreterare, som ska hålla kontakt med ¿barnet regelbundet och ¿särskilt se till att skolgången blir fullföljd.

Det är en stark skydds-faktor. Därför är det bra att familjehem ska få utbildning av socialtjänsten och ett ¿riktigt avtal. Det kan göra det lättare att rekrytera goda familjehem.

Vi hoppas att de nya ¿förslagen kan bli ett bra stöd för att barn i utsatthet i vårt län ska få bättre uppväxt-villkor. Vi hoppas också att dessa förslag ger ringar på vattnet så att alla ¿kommuner i länet liksom landstinget höjer sin ¿prioritet att arbeta för ¿barnens rättigheter.

Sverige ska bli världens bästa land för barn att växa upp i!

Maria Lindelöf (KD)

Gruppledare Västerås

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons