Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

KDK: Socialdemokrater är trångsynta och fördömande

Annons

Önska kan man ju alltid Anna Wallén, men faktum är att inlägget den 10 augusti slår mer tillbaka mot Socialdemokraterna och dig själv än vad det gör mot Kristdemokraterna. Min uppfattning om hur en socialdemokrat är har förstärkts det vill säga trångsynt, fördömande med en önskan om att tala om för individen vad den skall tycka och känna.

Kvinnan skall inte bli ledsen om hon hamnar i en oönskad graviditet. Det är bara att svälja några piller eller skutta upp på lasarettet, slänga upp sig i gynstolen på Operation och vips så är det hela löst. Men själen då?

Alla som varit gravida, oönskat eller önskat, vet att man inte genomgår en graviditet, kort eller lång, utan att känslorna är med. Därmed har jag INTE sagt att abort skall vara förbjudet.

Precis som i det kristdemokratiska partiprogrammet så gäller valfrihet för individen.

Det jag och inte minst Kristdemokratiska Kvinnoförbundet arbetar för är att försöka förebygga att man hamnar i situationen med ofrivillig graviditet. Vi anser att barnmorskornas deltagande i sex – och samlevnadsundervisningen i skolorna skall återinföras.

Som barnmorska kan du på ett naturligt sätt möta de frågor som ställs omkring sex och samlevnad. I samarbete med lärarna kan man tidigt lyfta frågor som stärker individens självförtroende så att unga tjejer och killar vågar vara de individer de är och kan stå emot grupptrycket, vare sig det gäller sex, droger eller våld.

När det gäller vårdnadsbidrag så är det för mig en självklarhet att föräldrar skall kunna dryga ut sin föräldraledighet några månader med vårdnadsbidragets hjälp. Många har under åren stannat hemma lite extra utan detta.

Spara lite pengar av föräldrapenningen varje månad och lägg ihop det med vårdnadsbidraget så kan många klara av det. Kanske innebär det uppoffring i form av att inte köpa ny mobiltelefon eller få semestra hemma ett eller två år men var så säker – att vara med sina barn ger mer än att köpa prylar.

Sist men inte minst – som motvikt för det samhälle som Socialdemokraterna skapat behövs ett parti som genom sin politik värnar om att skapa ett tryggt och medmänskligt samhälle för alla.

Anna-Lena Henriksson

barnmorska och ordförande för

Kristdemokratiska Kvinnoförbundet

i Västmanland

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons