Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Klantig hantering

Annons

Nämnden för funktionshindrade beslutade för ett år sedan att ett nytt barn- och ungdomsboende för autistiska ungdomar ska ersätta nuvarande boendet Ullgarnet. Ullgarnet är ett boende som utdömts av myndigheterna för över två år sedan. Trots detta har Västerås stad inte lyckats ersätta lokalerna. De som lidit mest är ung-domarna som bor där och de anställda.

Folkpartiet har reserverat sig mot detta beslut. Vi anser inte att ungdomar ska bo på lasarettsområdet på Eriksborg. Flytten har skjutits på tiden ett antal gånger och senaste beskedet var att flytten sker i juni 2006. Hur kan det komma sig?

Västerås stad och fastighetskontoret har slutit avtal med landstinget om ny gruppbostad och nämnden för funktionshindrades majoritet beslutade om inflytt för ett år sedan. Problemet är bara det att landstinget först nu fattar beslut om att göra i ordning denna lokal på Eriksborg. Detta är klantigt hanterat och oacceptabelt. Det är irriterande att ung-domar och personal på Ullgarnet tvingas verka i dåliga lokaler ett halvår till.

Roger Haddad (fp)

Ledamot av nämnden för funktionshindrade

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons