Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Klinikchefer: Det här vill vi uppnå!

Annons

De senaste veckorna har mycket sagts om Landstinget Västmanlands högsta tjänstemannaledning. Vi tror att det är dags att skala av retoriken och återvända till sakfrågan. Efter att klinikcheferna internt under en längre tid försökt påverka, formulerades ett brev där vi tydligt ställde krav på förändringar i ledningsgruppen på högsta tjänstemannanivå. Brevet sändes till landstingsrådet Magnus Edlund (m).

Vi som undertecknade brevet gav några exempel som pekade på problem där brist på dialog med verksamheten, brist på ledning och brist på tydliga beslut försvårat och fördyrat verksamheten i Landstinget Västmanland. Flera andra grupper inom landstinget har "sjungit samma klagosång" men i varierande tonarter.

Vi efterlyser en ledning som står för ett visionärt ledarskap. Kraven är stora på strategisk planeringsförmåga. Det krävs en ledning som förmår fatta beslut - även impopulära beslut. För att kunna göra det måste ledningen ha förmåga att låta en öppen och lyhörd dialog föregå ställningstaganden och beslut. Varje division har möjlighet att förbättra verksamheten inom sina områden - det går alltid att bli lite effektivare - men nu krävs en ökad överordnad samordning mellan divisionerna för att klara framtida krav. Den sista veckans mediedebatt har på ett olyckligt sätt fokuserat på landstingsdirektören Jan Brithon. Även om det är han som är ansvarig för ledningsorganisationen så är det självklart så, att "bara" byta landstingsdirektör utan att ifrågasätta ledningskontorets struktur och arbetssätt inte löser någonting.

Vårt krav har varit ett: Byt ut landstingsledningen på högsta tjänstemannanivå. Det förslag till lösning som framförts med en inköpt driftsfunktion (?) för några få divisioner har vi förkastat, då den inte löser den grundläggande problematiken; att ge oss en strategisk, beslutskompetent övergripande ledning. Vårt förslag är: utlys först tjänsten som landstingsdirektör. Ge tillträdande direktör som första uppgift att se över ledningskontorets personal, arbetsuppgifter och arbetssätt. Utifrån detta kan man ha en beredskap att tillföra ett ledningsstöd riktat mot sjukhuset om man finner att ett sådant stöd behövs.

Börja med att ta itu med det grundläggande problemet! Det borgar för långsiktighet, förändringsutrymme och blir med all sannolikhet billigare.

Per Weitz

Kenneth Lindahl

Talesmän för klinikcheferna som undertecknade brevet till landstingsrådet Magnus Edlund.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons