Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kollektivavtal för alla

Annons

Moderaterna Elisabeth Unell och Jessica Polfjärd ger sig den 7 juni in i debatten om kollektivavtalen och den svenska modellen. När deras egna partiordförande Fredrik Reinfeldt utger sig för att vara kollektivavtalsförespråkare, säger dessa lokala företrädarna för samma parti att de inte är förespråkare av kollektivavtal. Dubbla budskap?

Ert påstående om att ni slår hål på en myt - att medlemskap i facket inte skulle betyda kollektivavtal - menar vi är en felaktighet. Hur det här fungerar juridiskt framgår i medbestämmandelagen, MBL, 7 §.

Att sedan påstå att företagarna tycker att det är krångligt och byråkratiskt med kollektivavtal, men att det inte är krångligt och byråkratiskt att driva ett företag får oss att fundera. Att sköta ett företag med allt vad det innebär kan man göra med vänsterhanden, men att följa en färdig mall om vad som gäller förhållandet mellan företaget och den anställde är krångligt och byråkratiskt.

Tala om vad ni vill och förklara vad som är byråkratiskt! Vi kommer alltid att kräva svenska kollektivavtal på den svenska arbetsmarknaden.

Conny Andersson

Jan Eriksson

Bengt Svensson

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons