Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kommunen viktig för företag

Annons

Fyra av fem jobb skapas i små företag. Den senaste mätningen om företagsklimatet som Svenskt Näringsliv gjort visar skrämmande resultat.

Endast två kommuner i länet är över topp 100, resten huserar i bottenskiktet. Västmanland ligger strategiskt bra till och borde kunna göra bättre.

Kommunerna har ett stort ansvar för att skapa goda lokala villkor för entreprenörskap och företagande. För att nå framgång krävs att tänka nytt och kreativt.

Vi moderater vill bland annat byta myndighetsutövning mot service och införa en service- och tjänstegaranti i länets kommuner. All handläggning ska vara effektiv och enkel.

Man ska kunna behandla ärenden i ”expressfart” om så krävs. Upphandlingar ska göras så att flera från det lokala näringslivet kan vara med och konkurrera.

Vi vill också införa LOV i samtliga kommuner för att stimulera kvinnors företagande.

Det är viktigt att kommunen har fungerande välfärdstjänster. De sociala övervägandena, speciellt vid en flytt, hör till de enskilt viktigaste faktorerna för att tacka ja till ett jobb- erbjudande.

Tillgänglighet till trygga förskolor och skolor med hög kvalitet, valfrihet och andra välfärdstjänster blir en viktig konkurrensfördel för kommunen.

Det är skrämmande att de rödgröna visar en så fientlig syn på företagen. Deras förslag talar för sig själva som höjd bolagsskatt, höjd arbetsgivar-avgift för unga, fördubblad restaurangmoms, skrotat RUT-avdrag, återinförd arvsskatt, ny lastbilsskatt, höjd energiskatt.

Detta toppat med stängning av kärnkraften. Inget av dessa förslag gynnar företagen och deras anställda.

Vi moderater vill profilera Västmanland som ett attraktivt län för kreativa och företagsamma människor. Företag och företagare skapar jobb, välstånd och ekonomisk tillväxt. Utan företag stannar Västmanland.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons