Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kompetensbristen hämmar företagen

Annons

Inför längre provanställning, förslagsvis från sex till tolv månader. Med hjälp av en sådan ordning skulle fler företagare våga rekrytera även outbildad arbetskraft. Portarna in till den svenska arbetsmarknaden skulle då också bli bredare, skriver Olle Wärmlöf, Västerås.

Den nya borgerliga regeringen har på kort tid hunnit ge många goda signaler till företagarna. Medfinansieringen av sjuklönen upphör, 3:12-reglerna reformeras, förmögenhetsskatten halveras i ett första steg för att senare förhoppningsvis helt slopas och nystartsjobb med befriad arbetsgivaravgift införs från och med nyåret. Det förutskickas också skattereduktion för hushållsnära tjänster, halverad arbetsgivaravgift för ungdomar mellan 19 och 24 år samt sänkta arbetsgivargifter för vissa tjänsteföretag.

Till och med den förhatliga lex Uggla, som hotat att förmögenhetsbeskatta ägare till företag med god likviditet, ska tas bort sedan den västmanländske riksdagsmannen Jörgen Johansson (c) på ett berömvärt sätt påmint regeringen om saken.

När allt detta sker samtidigt som det är god fart på konjunkturen, och lönsamheten i företagen i de flesta fall är till belåtenhet, borde det väl bli ett rejält sug efter arbetskraft? Jo, för all del. Det lär ju också ha tillkommit runt 50 000 nya jobb bara på någon eller ett par månader nu i höst. Men det skulle faktiskt kunna bli ännu många fler jobb - om ytterligare ett hinder undanröjdes.

Detta hinder heter kompetensbrist.

Särskilt småföretagarna har i dag svårt att hitta arbetskraft med den kompetens de efterfrågar. Det beror på flera saker, men framför allt beror det på att både utbildningssystemet och arbetsmarknadspolitiken här i Sverige haft i första hand storföretagens bästa för ögonen. De små företagens intressen har inte trängt igenom den tidigare rådande maktstrukturen.

Större företag behöver i första hand personer med specialistkompetens medan småföretag är ute efter breddkompetens. Just bland småföretagarna finns det ett stort behov av medarbetare som kan och vill hantera många olika arbetsuppgifter på en och samma arbetsplats.

Eftersom personer med breda färdigheter är en bristvara gäller det att snabbt styra om den yrkesinriktade utbildningen så att den blir mer integrerad med de mindre företagen. Förmedlingen av arbeten måste också bli effektivare än vad den är i dag. Den nuvarande statliga arbetsförmedlingen bör få ökad konkurrens av fristående bemannings- och rekryteringsföretag. Vi behöver både specialiserade branschförmedlingar och förmedlingar med småföretagarfokus.

Sist men inte minst måste det underlättas för småföretagen att internutbilda sina nyanställda till rätt kompetens. Det förutsätter bland annat att det införs en längre provanställning, förslagsvis från sex till tolv månader. Med hjälp av en sådan ordning skulle fler företagare våga rekrytera även outbildad arbetskraft. Portarna in till den svenska arbetsmarknaden skulle då också bli bredare.

Olle Wärmlöf

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons