Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kristdemokrater: Mänskliga relationer den största tillgången

Det är en mycket välskriven artikel som Röda Korset ­levererar. Lagom till den högtid då flest människor i vårt samhälle får känna på ensamheten.

Annons

Röda Korset gör, såväl som andra frivilligorganisationer, en enorm insats, inte bara under denna högtid utan också året om och vi ska vara stolta och glada över vad dessa organisationer bidrar med i vårt samhälle idag. Den verkliga tryggheten bygger på frivillighet, där medmänniska stöttar medmänniska och i föreningsliv som erbjuder aktiviteter byggda på eget engagemang.

Den sociala kontakten och goda relationer med våra medmänniskor är två av de främsta behov vi har som människor. Det är också genom relationer som vi växer som människor. Det är så vi bättre förstår och uppskattar meningen med tillvaron.

Den ideella sektorn finns som en nödvändig del i samhällsarbetet där den offentliga, privata och ideella sektorn samverkar och bildar länkar i samma kedja.

Det ideella arbetet i frivilligorganisationerna är samhällsnyttigt och långsiktigt och måste ha fasta spelregler både statligt och lokalt för att kunna utvecklas och fungera. Man måste vara en likställd samarbetspartner med det offentliga. När det gäller människor som får stöd av dessa livsviktiga frivilligorganisationer kan detta vara för många en framkomlig väg till ett ordnat, självständigt och tryggare liv.

Det ideella arbetet handlar om ett personligt ansvarstagande där mänskliga relationer är den största tillgången. Trygghet i det lilla är trygghet i det stora.

Maria Lindelöf

ombudsman

Malin Gabrielsson

kristdemokraterna i Västmanlands län

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons