Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kristdemokrater: Vi hoppas att vårdnadsbidraget får vara kvar

Kristdemokraterna anser att familjen är en av samhällets viktigaste gemenskaper. Därför vill vi stödja och underlätta för familjer att fungera och klara sin vardag.

Annons
Låt dem välja själva. Vi vet genom olika undersökningar att småbarnsföräldrar önskar mer tid tillsammans med sina barn, skriver debattörerna.

Kristdemokraterna anser att staten inte ska styra över föräldrars val av barnomsorg. Föräldrarna vet själva bäst vad som passar deras barn och familjen.

Vi vet genom olika undersökningar att småbarns-föräldrar önskar mer tid tillsammans med sina barn. Vårdnadsbidraget möjliggör det – åtminstone för några fler. Vårdnadsbidraget och barnomsorgspengen är två verktyg i föräldrarnas verktygslåda för att få vardagen att fungera just för deras familj.

Vi förstår att det kompakta motståndet till vårdnadsbidrag är en rent ideologisk fråga. Det är välkänt att vissa vänsterpartister misstror föräldrars ”pedagogiska” skicklighet och att de anser att det bästa är om barnen är hos pedagogiskt utbildad personal i för-skolan. Kristdemokraterna anser att pedagogisk verksamhet behövs och är bra – men den kan inte ersätta föräldrar.

Vårdnadsbidraget gäller för barn upp till tre år. För de familjer som önskar ett lugnare tempo och lite mer tid tillsammans – tycker vi det är en väl värd investering för samhället.

När kommunfullmäktige sammanträder nästa vecka ser vi fram emot att fullmäktigeledamöterna röstar för att fortsatt ge alla familjer i Västerås en valfrihet, att själva få välja om de vill vara mer med sina riktigt små barn, genom att vårdnads-bidraget får vara kvar.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons