Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kristdemokraterna borde städa framför egen dörr

Annons

I stället för att diskutera politiska sakfrågor ägnar kristdemokraterna tid och kraft till en tjafsdebatt om nycklar till partiernas valstugor på Hantverkargatan.

Kristdemokraterna hade mycket lätt kunnat ta reda på fakta. Det gjorde man inte. Kanske är det för att slippa prata så mycket om den egna politiken, vad vet jag.

Sakläget är följande:

I somras fick flera partier ut de valstugor som skulle användas både under Vattendraget och under valrörelsen. Dessa partier - bland annat moderaterna och socialdemokraterna - fick även ut nycklar vid detta tillfälle.

I lördags den 19 augusti hade vi en mycket välbesökt och sedan länge planerad lokal valupptakt vid Torgscenen. Där presenterade vi bland annat våra lokala toppkandidater till riksdagen, landstinget och kommunen samt vårt centrala valmanifest. Vi bistod även moderaterna med ljud till deras scenaktivitet strax före vår egen valupptakt.

Nu anklagar kristdemokraterna oss för att ha tjuvstartat den lokala valrörelsen genom att ha öppnat vår valstuga under vår lokala valupptakt, trots att partierna hade kommit överens om att det skulle ske först på måndagen den 21 augusti.

Precis som jag gjorde i VLT i tisdags den 22 augusti vill jag dementera detta med kraft. Kristdemokraternas beskyllning är inte sann. Vår valstuga var inte öppen som just valstuga. Däremot använde de dansare som uppträdde på scenen under vår valupptakt valstugan till att byta om.

Inte en enda lapp eller ett enda blad delades ut från vår valstuga. Vi var helt nöjda med att få dela ut vårt material till de många åhörare som samlats kring Torgscenen vid vår valupptakt.

Men kristdemokraterna kanske skulle börja med att hålla rent framför egen dörr innan man pekar finger åt andra. Kristdemokraterna fanns ju vid sin valstuga precis samtidigt med vår valupptakt i lördags den 19 augusti och delade ut sitt material till alla som ville ha.

Det vore oss fjärran att peka finger åt kristdemokraterna för att de delade ut material vid sin valstuga, men nog var det en äkta "tjuvstart" på valrörelsen.

Anna Grön

ordförande för socialdemokraterna i Västerås

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons