Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Krister Lilja, Folkrörelsepartiet: Sverige är inget välfärdsland för alla

Annons

Man hör ibland politiker tala om Sverige som välfärdsland och om att bevara välfärdens kärna. Ja, för vissa människor har säkert Sverige blivit ett riktigt välfärdsland, samtidigt som de sociala och ekonomiska klyftorna ökat kraftigt. Kanske mer än i andra jämförbara länder.

I ett välfärdsland blir inte hundratusentals människor sjuka av att vara på sina arbetsplatser.

I ett välfärdsland behövs nästan inga antidepressiva mediciner, panikångestdämpande medel, blodtrycksmediciner eller sömnmedel, för att folk ska klara av att vara på sina arbeten.

I ett välfärdsland bedriver inte politikerna den massmediala fuskpropaganda gentemot vissa utsatta människogrupper, så som gjorts på senare år.

När vi har uppnått den breda välfärd som Folkrörelsepartiet förespråkar så kommer vi att kunna återuppta kontant betalning på bussarna, utan att det ska behöva utgöra någon risk för chaufförerna.

Vi kommer också att kunna nedmontera de allra flesta av alla bevakningskameror som nu finns uppsatta överallt på stan, i affärer och på bensinstationer och kan därigenom spara stora summor pengar.

Vi kommer att kunna återuppbygga sjuk- och arbetslöshetsförsäkringen såsom den såg ut på 1980-talet och nästan alla som kan stå på benen kommer att vilja arbeta ändå, utan någon större risk för att bli sjuka. Och vi kommer att kunna ta bort all kontroll- och bevakningsutrustning som arbetsgivare infört på personal, för att kunna kontrollera varje steg som de tar.

Det välfärdsland som Folkrörelsepartiet vill ha fanns här för bara 20-talet år sedan och vi vill bygga upp det på nytt!

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons