Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kryp nu inte undan!

Annons

Svar till Rigmor Åkesson (s) den 3 mars. Du insinuerar i din replik att "ibland måste man läsa mer än rubriken för att förstå innebörden av en text". Vidare skriver du "jag skrev inte att ingen skadas i sjukvården". Din rubrik i debattartikeln var "Ingen ska skadas i sjukvården".

Jag läste hela din debattartikel och tror nog att jag förstår innehållet. Min insändare berättar bara fakta i ett vårdfall. Den slutar också med konstaterandet att "om min mor skadats i sjukvården eller ej genom den behandling hon utsatts för, lär jag aldrig få svar på". Så långt hade jag inte ställt någon fråga till dig. De frågorna är ställda i en anmälan till Patientnämnden.

Om du däremot själv läst min insändare med eftertanke så borde du förstått att berättelsen om min mor var en illustration av vad som kan ske. Ger mig VLT utrymme så upprepar jag avslutningen på min tidigare insändare:

"Ålderspyramiden är väl känd och alla vet att allt fler blir äldre med ökande vårdkrav som följd. Till dig Rigmor Åkesson, sjukvårdslandstingsråd (s) och Glenn Andersson (s) med ansvar för landstingets sjukvårdspolitik ställer jag frågan om hur man under en följd av år kan nedmontera sjukvården trots denna vetskap? Beror viss personals bristande empati på felanställning, bristande utbildning eller på en alltför pressad arbetssituation? Raka svar utan politiska floskler skulle uppskattas!"

Kryp nu inte undan med att du inte kan svara innan utredningen av min mors fall är klar. Den har inget med mina frågor att göra. Alltså: 1. Hur kan ni nedmontera sjukvården trots vetskapen om ålderspyramiden? 2. Beror viss personals bristande empati på: a. felanställning? b. bristande utbildning? c. en alltför pressad arbetssituation?

Frågorna är raka och borde också kunna få raka svar.

Sören Svanberg

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons