Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kunskap, erfarenhet och resultat ska värderas högre

Åtta barnmorskor tar upp den viktiga frågan om landstingets lönepolitik. Vi tar kritiken på allvar och har tagit de första stegen mot en förändring.

Annons

Landstinget Västmanland kom nyligen överens med Vårdförbundet att särskilda satsningar ska göras för att belöna kunskap, erfarenhet, kompetens och resultat som bidrar till en god och säker vård för våra patienter.

Vi har tillsammans också diskuterat olika behov utifrån vidareutbildning och ökat ansvar.

Resultatet av dessa diskussioner är att landstinget framöver kommer att prioritera medarbetare med specialistutbildning i löne-översynerna.

Vi kan inte åstadkomma allt vi vill göra på en gång, särskilt inte med tanke på vårt ansvar för lönepolitiken för alla yrkesgrupper och för landstingets ekonomi.

I ett första steg prioriteras medarbetare med specialistutbildning inom: psykiatri, operation/IVA/anestesi, barnsjukvård inom slutenvård, ambulanssjuksköterskor med specialistutbildning i IVA/anestesi, ortoptister/ögonsjuksköterskor och biomedicinska analytiker med inriktning på patologi och mikrobiologi. I ett nästa steg blir andra grupper aktuella.

Att det finns privata arbetsgivare som konkurrerar med landstinget om arbetskraften är i grunden bra. Att den privata vården betalar bättre än den offentliga är heller inget ovanligt.

Lönesituationen i Norge är betydligt bättre för sjuksköterskor och flera andra yrkesgrupper. Det är samtidigt viktigt att konstatera att landstingen i Sverige inte kan erbjuda Norgelöner.

Landstinget Västmanlands mål är tydligt: Vi ska vara en arbetsgivare som erbjuder konkurrenskraftiga löner och villkor för samtliga medarbetare.

Vår långsiktiga målsättning är att det ska vara möjligt för Vårdförbundets kompetenta medlemmar att fördubbla sin lön under sin yrkeskarriär. Vi är medvetna om att alla med specialistutbildning inte är med i satsningen 2008.

Under de kommande åren kommer satsningen på kunskap, erfarenhet, kompetens och resultat att fortsätta, och inför varje löneöversyn för vi en dialog med Vårdförbundet.

TOMAS HÖGSTRÖM

landstingsstyrelsens ordförande

MONICA BERGLUND

landstingsdirektör

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons