Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kvinnolobbyn: Det finns inga lyckliga horor

Annons

Att köpa sex är olagligt. Ändå väljer VLT att glamorisera säljandet. Artikeln romantiserar prostitutionen och redogör okritiskt för fördelarna med "yrket" utan att ifrågasätta följderna av detta "yrkesval". Dessutom belyser VLT männens kriminella handlingar som om det vore "vardagsmat." Men att köpa sex är faktiskt olagligt i Sverige. Dessutom är det olagligt att hyra ut lokaler där det förekommer prostitution.

Vad är det för människosyn som artikeln förmedlar? Vi får inte heller glömma att "hora" är ett skällsord som idag används flitigt, inte minst bland ungdomar. En härskarteknik för att berätta för en kvinna att hon är förbrukad. Värdelös.

Prostitution handlar i själva verket inte om sexualitet utan om makt, utnyttjande och förtryck. Synen på kvinnan påverkas negativt av att män kan köpa kvinnor.

I veckan hölls ett seminarium i Västerås som behandlade människohandel och sexslaveri. Representanter med mångårig erfarenhet av kampen mot att stoppa prostitution och sexslaveri var eniga om en sak: Det finns inga lyckliga horor.

Gunilla With

ordförande

Styrelsen i Mälardalens kvinnolobby

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons