Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kvinnorna är de stora förlorarna

Annons

50 miljoner kronor för affärsrådgivning till kvinnliga företagare är beskedet från högeralliansen i dag. Samtidigt säger Maud Olofsson att svenska skatter inom loppet av två mandatperioder ska ned till EU-genomsnittet. Det motsvarar cirka 250 miljarder kronor eller 5 000 gånger så mycket som man satsar på kvinnlig affärsrådgivning.

Var femte skattekrona ska bort! Var femte förskollärare, var femte sjuksköterska och en femtedel av barnbidraget ska sparas bort i välfärden på åtta år. Det blir kvinnorna som blir de stora förlorarna i högeralliansens Sverige. Vi socialdemokrater säger blankt nej till sådana omfattande skattesänkningar. Vi vill satsa våra gemensamma skattepengar på att fortsätta bygget av det rättvisa, trygga och solidariska Sverige.

I stället för att ta bort förskollärare anställer vi flera så att barngrupperna blir mindre. I stället för att ta bort läkare och sjuksköterskor satsar vi resurser så att fler kan anställas inom vården. I stället för att ta bort en femtedel av barnbidraget höjer vi det. Det här gör vi för att människorna ska känna sig ännu tryggare. För mig som socialdemokrat är just tryggheten grunden och för många finns tryggheten på dagis, i skolan och inom vården. Jag är övertygad om att trygga människor mår bra och vågar mer. De borgerliga partierna tycks ha en helt annan tro, nämligen att hungriga vargar jagar bäst.

Pia Nilsson

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons