Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kyrkovalet behövs i vår folkkyrka

Annons

"Det borde vara självklart, att de, som skall fatta beslut i kyrkliga sammanhang, är trogna deltagare i söndagens huvudgudstjänst".

Uttalandet kan tolkas som så att regelbundet gudstjänstdeltagande är den enda merit som skall vara avgörande för att kunna få vara med och leda kyrkans arbete.

Tack och lov har det ännu inte gått så långt att Svenska kyrkan låter sig styras av den lilla grupp av människor som tror sig vara bäst på att leda kyrkan därför att de regelbundet besöker söndagens huvudgudstjänst.

Svenska kyrkan behöver fortsättningsvis i sin ledning människor som, för-utom att de deltar i firandet av gudstjänst, också har ett brinnande intresse för alla andra kyrkliga frågor, har kunskap om och erfarenhet av vad som sig tilldrager i samhället utanför kyrkan samt slår vakt om att Svenska kyrkan skall styras utifrån demokratiska principer.

Den dag då medlemmarna i Svenska kyrkan inte längre via kyrkoval får göra sin stämma hörd om hur kyrkan skall styras och vilka som skall styra den, ja, då får vi se hur många av kyrkans medlemmar som känner sig hemma i kyrkan och stannar kvar där.

Risken för att vi förlorar en öppen folkkyrka blir stor och många kyrkportar kan komma att stängas för gott.

Hans G Erikson

kyrkomötesledamot (m)

Västerås

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons