Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Landerdahl (FP): Gott om detaljplanelagda småhustomter

Den gamle (s) medlemmen och arkitekten Rune Karlsson hävdar att det är brist på småhustomter i Västerås. Av den anledningen skulle priserna för utköp av tomträtter vara för högt.

Annons

 Han rekommenderas en läsning av det Kommunala bostadsprogrammet som Västerås fullmäktige antog i juni 2009.

Där framgår att det finns nästan 400 detaljplanelagda småhustomter i kommunen där det bara är att börja bygga. De avser grupphus, styckehus och ligger i olika kommundelar. Alla dessa har i princip kommit till sedan Västeråsalliansens trädde till 2006. Fler är på gång. Hugade måste förstås klara finansiering och komma överens med markägaren.

Alliansen har också beslutat – trots hårt motstånd – att 2006 års marktaxeringsvärden som baseras på 2003 års fastighetspriser, skall till 65 procent vara priset för att köpa tomträtterna. Andra partier vill låta de senaste årens enorma prishöjningar slå igenom.

Karlsson har rätt i en sak – bristen på småhustomter under början av 2000-talet, som orsakades av en missriktad planering, och vilken är ett av skälen att västeråsiska småhuspriser ökade markant 2005–2007 – skulle ha slagit igenom på utköpspriserna för tomträtterna om socialdemokraterna fått bestämma. Vi i Västeråsalliansen har rättat till detta och tagit ansvaret, trots att den tidigare planeringen skedde mot vår vilja.

Göran Landerdahl (FP)

Ordförande kommunfullmäktige och fastighetsnämnden i Västerås

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons