Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Landstingets politiska majoritet tar oppositionens förslag

Annons

I oktober 2003 lämnade kristdemokraterna in en motion till landstingsfullmäktige. I motionen föreslog vi att landstingsstyrelsen skulle få i uppdrag att utreda möjligheterna att utveckla ett system med mobil doktor som gör hembesök hos äldre patienter.

Vi skrev motionen efter ett studiebesök i Uppsala, där deras mobile doktor kunde redovisa att systemet "doktorn kan komma" sparade 24 miljoner på tre år och gjorde att 97 procent av de av hans patienter som normalt skulle åka till akuten slapp göra det.

Vid landstingsstyrelsens sammanträde i november 2003 begärde vi att motionen skulle snabbutredas så att förslaget skulle kunna vara med i den nu genomförda omorganisationen av landstinget Västmanlands verksamhet. Tyvärr fick vi inget gehör för detta och vid senare fullmäktigesammanträde avslogs motionen.

I VLT kunde vi nyligen läsa att den politiska majoriteten bestående av socialdemokraterna och vänsterpartiet arbetar med att ta fram någon form av förslag till mobil doktor. Så kan det gå till! Först avslås goda förslag från oppositionen för att senare lanseras som majoritetens egna. Men vi kräver inte tillbaka stöldgodset, utan ber bara förövarna förvalta det väl till största möjliga nytta för befolkningen.

Eva Söderqvist (kd)

Ledamot av landstingsfullmäktige

Ingrid Öhman (kd)

Ledamot av landstingsfullmäktige

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons