Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lärarförbundet: Allt börjar med en bra lärare

Annons
Bra början är A och O. Hur ska de bäst lämpade lärarna lockas till läraryrket i framtiden om lönerna är dåliga jämfört med andra yrken med lika lång utbildning? undrar Per Dahlberg.foto: scanpix

Lärarförbundets tidigare rapport visade att lärare, efter att studielånen är betalda, har en lägre lön än många yrken som endast kräver en gymnasieutbildning.

Läraryrket blir inget alternativ för unga med drivkraft, de bästa, som har en möjlighet att skaffa sig en kunskap och kompetens som skulle ge den svenska skolan ett lyft.

Fyra av tio lärare funderar på att lämna yrket, det visar Lärarförbundet i en ny rapport. Det största skälet till att de funderar på att sluta som lärare är lönen. Detta måste politikerna ta som en rejäl varningssignal.

När vi jämför en lärare med en civilingenjör handlar det om stora löneskillnader: 12 000 kronor per månad blir 144 000 kronor per år eller 5,8 miljoner på ett långt yrkes-liv.

Lönefrågan har blivit den viktigaste anledningen som kvinnliga lärare anger för att lämna läraryrket. Den har också blivit allt viktigare för de manliga lärarna. Man kan se ett tydligt samband mellan denna trend och medellöneutvecklingen jämfört med andra yrken på senare år.

Lärarförbundet anser att detta är en strukturell lönediskriminering som finns på den svenska arbetsmarknaden.

Den drabbar alla som finns i yrket, kvinnor lika väl som män. Strukturell lönediskriminering innebär nämligen att yrket som sådant värderas lägre än jämförbara manligt dominerade yrken.

Men till sist är det inte bara lärarna som drabbas. Den största förlusten gör skolan. Skolan blir bättre för alla barn och ungdomar om de kan möta goda förebilder, såväl kvinnor som män, genom hela sin utbildning. Och hur ska de bäst lämpade lärarna lockas till läraryrket i framtiden om lönerna är dåliga jämfört med andra yrken med lika lång utbildning?

Ett samhälle som inte satsar på lärarna är ett förlorat samhälle. Förlorarna är dess invånare, barn och ungdomar – vår framtid. I den globala konkurrensen om arbetstillfällen som genererar intäkter till välfärden riskerar vi att gå förlorade, ingen sjukvård, ingen skola, ingen förskola, inga sociala försäkringssystem som skyddar mot utslagning. Politiker måste ta även detta som en rejäl varningssignal.

Alla håller med oss om att något måste göras: politiker, ledande näringslivsföreträdare och föräldrar. Ändå tycks det märkligt långt från ord till handling – utom på några få ställen. I vår rapport lyfter vi även fram några goda exempel på arbetsgivare som sett problemet och börjat hitta modeller för att höja lärarnas löner.

Det finns tre kommuner som har reagerat och börjat agera Landskrona, Sölvesborg och Karlstad. Vad de gör går att läsa i rapporten.

Det finns tre saker att göra:

w Att arbetsgivarna använder möjligheterna i avtalen och höjer lärarnas löner. Lägsta-nivåerna ska vara just lägstanivåer och inte tak.

w Att arbetsgivarna ökar lönespridningen genom att belöna goda arbetsinsatser.

w Att regeringen ger snabba besked om konstruktion och nivå på utlovat stimulansbidrag för höjda lärarlöner.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons