Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lärarförbundet: Lägger vi ingen bra grund blir hela kunskapsbygget instabilt

Den 19 maj var det förskolans dag, vilket på sina håll firades med pompa och ståt.

Annons

Även Lärarförbundet Västerås vill salutera förskolan, då vi vet vilken otrolig skillnad pedagogerna gör varje dag! Vi vet dock också att det är ett tämligen tufft arbete att utföra. Ny statistik från Skolverket visar att barngrupperna ökar i förskolan. Samtidigt förstärks förskolornas pedagogiska uppdrag i den nya skollagen samt reviderade läroplanen.

Det krävs ingen raketforskare för att konstatera att man måste vara höjdhoppare i världsklass för att klara av höjden på ribban som lagts, i och med ökade barngrupper. Nu är i och för sig förskollärarna i Sverige av just världsklass, dock i pedagogik, inte i friidrott.

Lärarförbundet anser naturligtvis att ökningen är helt fel. Det rimmar illa med pedagogernas uppdrag. Med tanke på alla de vallöften som lämnades av politikerna om att minska barngrupperna i förskolan så blir detta faktum ännu märkligare. Att satsa på förskolan är en investering för framtiden.

Lägger vi ingen bra grund, blir hela kunskapsbygget instabilt. En vacker dag kanske våra beslutsfattare också inser det.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons