Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lars Eriksson (s): Moderaternas skattesvek rycker närmare

Annons

Landstingsstyrelsens ordförande Tomas Högström (m) skriver att han står fast vid att landstingsplanen med budget flyttas till hösten på grund av ny landstingsdirektör och ny styrelseordförande. När en landstingsstyrelseordförande byts ut så tvärnitar uppenbarligen hela ledningens politiska arbete och förhindrar planeringsarbetet.

På vilket sätt är det ett bra ledarskap när en landstingsledning är så sårbar? Eller beror det på att det var en moderat som avgick och att det egentligen är detta parti som styr landstinget?

Den förre landstingsdirektören Jan Brithon har efterträtts av Monica Berglund. För att överlappa mellan de två direktörerna rekryterades Rolf Forsström. Den moderatstyrda majoriteten drev igenom hans lön på 150 000 kronor i månaden.

Hur kan det komma sig att vi inte ens för denna direktörslön får en överlappning mellan två direktörer som gör att vi kan genomföra ett landstingsfullmäktige med landstingsplan enligt gängse ordning?

Hur blir det med landstingsskatten? Trycket på Högström att leverera en sänkning är stor, vilket han medger när han antyder att skatten kan återställas men inte när.

Med tanke på landstingets problem är det tveksamt om skatten någonsin återställs. Detta vet Högström. Därmed är löftesbrottet ett faktum.

Att Högström är inspirerad av moderaterna i Stockholms läns landsting vet vi. I riksdagen har han uttalat att vi borde införa utmaningsrätt för privata vårdföretag. Det innebär att ett vårdföretag när som helst kan utmana befintlig landstingsverksamhet och om de lämnar ett lägre bud än vad landstinget kan möta så ska verksamheten övergå till privat aktör. Kan sjukvården bli mer handelsvara än så?

Är det detta Högström menar när han talar om sitt ansvarstagande ledarskap?

LARS ERIKSSON

ledamot av landstingsstyrelsen

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons