Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lars-Evert Larsson (s): Vems ansvar?

Annons

I en nyhetsartikel den 16 augusti framgår det att många ungdomar inte kommer in på sina förstahandsval till gymnasiet. I första hand handlar det om elever som sökt de yrkesinriktade programmen.

Roger Haddad (fp), ordförande i utbildningsnämnden i Västerås, säger till VLT att platserna till de yrkesförberedande programmen bör utökas. Vad gör majoriteten åt situationen? Haddad borde efter snart ett år vid makten förstå att det är han som styr.

Inför det nya läsåret fick Proaros resurser till att en skolledare skulle ägna sig åt de elever som inte kom in på gymnasiet. Vad har hänt med det arbetet?

Hur sker samarbetet med Proaros ordförande Lars Kallsäby? Vad har han gjort åt situationen för de ungdomar som inte kommer in? Hur skall samverkan fördjupas?

Slutligen vill Roger Haddad öka platserna till de yrkesförberedande linjerna. Det tål att diskuteras. Men vad kan göras för att skapa en bättre kvalitet på gymnasieintaget?

I förslaget till budget 2008 finns det fem miljoner kronor till kvalitetshöjande åtgärder. Kan det vara de pengarna som utbildningsnämnden skall använda till att dagens situation inte upprepas nästa år igen?

Lars-Evert Larsson

Ledamot av utbildningsnämnden

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons