Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Läs hela artikeln, Clas Lundberg!

Annons

I repliken ?Svenska chefer underbetalda?? den 20 december påstår Clas Lundberg felaktigt att jag i debattartikel den 18 december ansett att svenska chefer är underbetalda. Det kan bero på att han skrivit sin replik efter att endast ha läst mitt första stycke med några mer eller mindre kåserande jämförelser.

Min motivering till välförtjänt lön var och är förmågan att kortsiktigt och långsiktigt skapa lönsamhet och konkurrenskraft. De svenska marginalskatterna har tyvärr drivit upp chefslönerna, som blir orättfärdigt höga vid rekrytering av chefer från andra länder med bibehållen nettolön - det vill säga den kaka vi lever på.

För många år sedan kom jag under en flygresa till USA att sitta bredvid en man som var chef för ett stort schweiziskt läkemedelsföretag. Jag frågade varför så många stora företag inom den branschen fanns i Schweiz och fick svaret att det delvis berodde på att man där kunde rekrytera amerikanska toppforskare till samma löner som i USA, men att Astra och Pharmacia för att rekrytera dem måste betala mycket högre löner på grund av vår orimligt höga progressiva skatt, som i sin tur av rättviseskäl skulle trissa upp även motsvarande svenska löner till för konkurrenskraften orimligt hög nivå.

Det är även grunden till att våra stora, svenska företag har få utlänningar i koncernledningarna, trots att majoriteten av de anställda ofta arbetar utom Sverige.

Syftet med min artikel var att påpeka, att då höga marginalskatter delvis drivit upp lönerna vore det rimligt att i samband med lägre marginalskatter skapa utrymme för motsvarande minskning av en del höga löner och därmed öka företagens konkurrenskraft. Eljest uppkommer orättfärdiga förskjutningar på lönemarknaden utan att vara betingade av individuella prestationer och rådande konkurrens.

Om man läser de två debattinläggen sida vid sida upplevs aktörerna vara spelare i olika matcher, vilket lätt blir följden av debatt inom ett känsligt område, där flertalet känner sig antingen underbetalda eller eftersläpande. Ändå är en saklig debatt viktig tycker en grågosse som i gammal Saltsjöbadsanda arbetat med konfliktlösningar inom arbetsmarknaden.

@Byline - endast namn:Thore Gårmark

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons