Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Läxfritt i Hallsta – nej tack!

Annons

Den politiska majoriteten i Hallstahammar vill förbjuda läxor. Jag och Folkpartiet tycker att lärarna ska bestämma över läxorna – inte politikerna.

I debatten i fullmäktige ville Vänsterpartiet göra gällande att deras förslag om en läxfri skola i Hallstahammar inte alls handlar om att förbjuda läxor utan om att ge stöd till elever som inte får det hemma.

Richard Andersson förtydligade det i sitt inlägg den 17 juni. Läxfritt handlar om att alla elever ska få längre skoldag och att lärarna i stället ska hjälpa alla elever med läxan innan de går hem.

Jag tycker det är helt feltänkt av Socialdemokraterna och Vänsterpartiet. Vi skapar inte en bättre skola i Hallstahammar genom att tvinga eleverna till längre skoldag och lärarna till en större arbetsbörda.

Folkpartiet tycker att Hallstahammar ska ge stöd till alla elever som behöver det, erbjuda frivillig läxhjälp på alla skolor varje dag, införa lov- och sommarskola och öka tillgången på speciallärare.

En jämlik skola skapas inte av att skolan blir lika för alla. En jämlik skola skapas genom att de elever som behöver extra stöd får det.

I september är det val till kommunfullmäktige. Då finns det två tydliga alternativ. Vill man ha kvar läxorna – rösta på Folkpartiet. Vill man ha läxförbud – rösta på Vänstern eller Socialdemokraterna.

Läxfri skola i Hallstahammar, nej tack!

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons